Saturday 4 April 2015

Topi Paaszondag


                                                             
                                                 Topic Paaszondag

Mattheüs 28: 1-6

Nu na de sabbat, tegen het aanbreken van de eerste dag van de week, Maria Magdalena en de andere Maria naar het graf te zien. En zie, er was een grote aardbeving, want een engel van de Heer daalde uit de hemel kwam toe, en wentelde de steen en ging erop zitten. Zijn uiterlijk was als een bliksem, en zijn kleding wit als sneeuw. En uit vrees van hem zijn de wachters en vielen als dood neer. Maar de engel zei tegen de vrouwen, "Wees niet bang, want ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. ...

Romeinen 14: 9

Want hiertoe is Christus gestorven en weer leefde, dat hij Heer zou kunnen zijn, zowel van de doden en de levenden.

Jesaja 53: 5

Maar hij werd verwond voor onze overtredingen; Hij werd om onze ongerechtigheden verbrijzeld; op hem was de straf die ons de vrede gebracht, en door Zijn striemen is ons genezing geworden.

Johannes 20: 1 ESV / 30

Nu op de eerste dag der week ging Maria Magdalena naar het graf kwam vroeg, terwijl het nog donker was, en zag dat de steen was weg van het graf genomen.

Handelingen 12: 4 ESV / 27

En toen hij hem had gegrepen, zette hij hem in de gevangenis, het leveren van hem over aan vier squads van soldaten om hem te bewaken, willende na het Pascha om hem uit naar de mensen te brengen.

1 Korintiërs 11: 23-26

Voor die ik kreeg van de Heer wat ik ook bij u afgeleverd, dat de Here Jezus in de nacht, toen hij werd verraden nam brood, en als Hij gedankt had, brak Hij het, en zei: "Dit is mijn lichaam, dat is voor u . Doe dit tot mijn gedachtenis. "Op dezelfde manier ook nam hij de beker, na het avondmaal, zeggende:" Deze beker is het nieuwe verbond in mijn bloed. Doe dit, zo dikwijls gij die drinkt, tot mijn gedachtenis. "Want zo dikwijls als gij dit brood eet en de beker drinkt, gij de dood des Heren verkondigen totdat Hij komt.

Marcus 16: 1

Toen de sabbat voorbij was, Maria Magdalena en Maria, de moeder van Jakobus, en Salome specerijen gekocht, opdat zij zou kunnen gaan en hem zalven.

Lukas 24: 1-3

Maar op de eerste dag van de week, in de vroege ochtend, gingen zij naar het graf, het nemen van de specerijen zij bereid hadden. En zij vonden den steen afgewenteld van het graf, maar toen ze in dat ze niet het lichaam van de Here Jezus te vinden.

Johannes 19:31 ESV / 12 nuttige stemmen

Want het was de dag van voorbereiding, en opdat de lichamen niet aan het kruis op de sabbat (voor die sabbat was een grote dag), de Joden vroegen Pilatus, dat hun benen zouden gebroken en zij weggenomen worden genomen blijven.

Johannes 3:16

"Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Johannes 20: 19-31

Op de avond van die dag, de eerste dag van de week, de deuren worden vergrendeld indien de discipelen waren uit vrees voor de Joden, kwam Jezus in hun midden staan ​​en zei tegen hen: "Vrede zij met u." Toen hij had gezegd dit, toonde hij hun zijn handen en zijn zijde. De discipelen dan werden verblijd toen zij de Heer zagen. Jezus zeide tot hen opnieuw, "Vrede zij met u. Zoals de Vader Mij gezonden heeft, zo zend ik u. "En als hij dit gezegd had, blies Hij op hen en zei tegen hen:" Ontvangt de Heilige Geest. Als u iemands zonden vergeeft, zijn ze vergeven; als je onthouden vergeving van alle, het is ingehouden. "...

Marcus 16: 2-6

En zeer vroeg op de eerste dag van de week, toen de zon was opgestaan, gingen zij naar het graf. En ze zeiden tegen elkaar: 'Wie zal wegrollen van de steen voor ons vanaf de ingang van het graf? "En te kijken, zagen ze dat de steen was teruggedraaid, het was erg groot. En het invoeren van het graf, zagen zij een jongeling, zittende ter rechter zijde, gekleed in een wit gewaad, en zij werden gealarmeerd. En Hij zeide tot hen: "Wees niet ongerust. U zoekt Jezus van Nazareth, die gekruisigd is. Hij is opgestaan; Hij is hier niet. Ziet de plaats, waar zij Hem gelegd.

Psalm 119: 160

De som van uw woord is de waarheid, en een ieder van uw rechtvaardige regels is tot in eeuwigheid.

1 Korintiërs 15:17

En als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos en je bent nog in uw zonden.

Johannes 4:24

God is geest, en wie Hem aanbidden, moeten aanbidden in geest en waarheid. "

Mattheüs 27: 46-50

En omtrent de negende ure riep Jezus met een grote stem, zeggende: "Eli, Eli, lema sabachtani?", Dat is: "Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten?" En sommige van de omstanders, het horen van het, zei: "Deze man roept Elia." En een van hen in een keer liep en nam een ​​spons, vulde het met zure wijn, stak ze op een riet en gaf hem te drinken. Maar de anderen zeiden: "Wacht, laat ons zien, of Elias komt, om Hem te verlossen." En Jezus riep wederom met een grote stem en gaf den geest.

Handelingen 14:15

"Mannen, waarom doe je deze dingen? Wij zijn ook mensen, zoals van de natuur met u, en wij brengen u goed nieuws, dat u zoudt van deze ijdele dingen naar een levende God, die de hemel en de aarde, en de zee en al wat daarin is.

Johannes 1: 1-20

In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. Hij was in het begin bij God. Alle dingen zijn door Hem en zonder hem is geen ding gemaakt, dat gemaakt is. In het Woord was leven en het leven was het licht der mensen. Het licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft het niet overwonnen het. ...

Handelingen 13:14

Maar ze ging uit Perge en kwamen te Antiochië in Pisidië. En op de sabbatdag gingen ze naar de synagoge en ging zitten.

Johannes 13:15 ESV / 6 nuttige stemmen

Want Ik heb u een voorbeeld gegeven, dat moet je ook gewoon doen zoals ik heb gedaan heb.

Johannes 11:35

Jezus weende.

Lukas 23:54

Het was de dag van de voorbereiding, en de sabbat begon.

Markus 16: 9

[[Nu, toen hij stond vroeg op de eerste dag van de week, verscheen Hij eerst aan Maria Magdalena, uit wie hij zeven duivelen uitgeworpen.

Marcus 16: 1-2

Toen de sabbat voorbij was, Maria Magdalena en Maria, de moeder van Jakobus, en Salome specerijen gekocht, opdat zij zou kunnen gaan en hem zalven. En zeer vroeg op de eerste dag van de week, toen de zon was opgestaan, gingen zij naar het graf.

Mark 15:42

En als het nu avond was gekomen, want het was de dag van de voorbereiding, dat wil zeggen, de dag voor de sabbat,

Mattheüs 15: 9

Tevergeefs eren zij Mij, omdat zij leringen leren, die geboden van mensen zijn. ''

Mattheüs 12:38

Dan een aantal van de schriftgeleerden en Farizeeën antwoordde hem, zeggende: "Meester, wij willen een teken van u zien."

Lukas 22:19

En Hij nam brood, en als Hij gedankt had, brak Hij het en gaf het hun, zeggende: "Dit is mijn lichaam, dat voor u gegeven wordt. Doe dit tot mijn gedachtenis. "

Marcus 14: 22-24

En als zij aten, nam Hij het brood, en na de zegen van het brak het en gaf het hun, en zei: "Neem; dit is mijn lichaam. "En hij nam een ​​beker, en als Hij gedankt had gaf hij het aan hen, en zij dronken allen uit denzelven. En Hij zeide tot hen: "Dit is mijn bloed van het verbond, dat voor velen vergoten wordt.

Mattheüs 27: 57-60

Toen het avond was, kwam een ​​rijk man van Arimathea, met name Jozef, die ook was een discipel van Jezus. Hij ging naar Pilatus en vroeg om het lichaam van Jezus. Toen beval Pilatus het aan hem gegeven worden. En Jozef nam het lichaam en wikkelde het in een schone linnen lijkwade en legde het in zijn nieuw graf, waarin hij in de rots had gesneden. En hij rolde een grote steen voor de ingang van het graf en ging weg.

Matteüs 26: 26-28

Nu als zij aten, nam Jezus het brood, en na de zegen van het brak het en gaf het aan de discipelen en zei: "Neem, eet; dit is mijn lichaam. "En hij nam een ​​beker, en als Hij gedankt had gaf hij het aan hen, zeggende:" Drink van het, u allen, want dit is mijn bloed van het verbond, dat voor velen vergoten tot vergeving van zonden.

Matteüs 5: 1-5

De scharen ziende, ging hij de berg op, en toen hij ging zitten, kwamen Zijn discipelen tot Hem. En het opende zijn mond en leerde hen, zeggende: "Zalig zijn de armen van geest, want hunner is het Koninkrijk der hemelen. "Zalig zijn die treuren, want zij zullen vertroost worden. "Zalig zijn de zachtmoedigen, want zij zullen het aardrijk beërven.

Handelingen 17: 2

En Paulus ging, zoals zijn gewoonte was, en op drie Sabbath dagen dat hij met hen uit de Schriften,

Lukas 23: 1-56

Dan is het hele gezelschap van hen stond op en bracht hem voor Pilatus. En zij begonnen Hem te beschuldigen, zeggende: "Wij vinden deze man misleidend onze natie en ons verbiedt om keizer schattingen te geven, zeggende, dat Hij Zelf Christus, een koning." En Pilatus vroeg hem: 'Bent u de koning van de Joden? "En hij zeide tot hem:" Gij hebt het gezegd. "Toen zei Pilatus tot de overpriesters en de scharen:" Ik vind geen schuld in deze mens. "Maar zij hielden aan, zeggende:" Hij beroert het volk, lerende door geheel Judea, hebbende van Galilea tot hier toe. "...

Mattheüs 28: 1

Nu na de sabbat, tegen het aanbreken van de eerste dag van de week, Maria Magdalena en de andere Maria naar het graf te zien.

1 Peter 1: 1-25

Peter, een apostel van Jezus Christus, aan degenen die ervoor kiezen ballingen van de dispersie in Pontus, Galatië, Cappadocië, Azië en Bithynië, naar de voorkennis van God de Vader, in de heiligmaking des Geestes, tot gehoorzaamheid aan Jezus Christus en voor het besprenkelen met zijn bloed: Genade en vrede zij u vermenigvuldigd. Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus! Volgens zijn grote barmhartigheid heeft hij veroorzaakt ons opnieuw geboren te worden tot een levende hoop, door de opstanding van Jezus Christus uit de doden, om een ​​erfenis die onvergankelijk, onbesmet, en vervagende, bewaard in de hemel voor u, die door Gods kracht worden bewaakt door het geloof voor een zaligheid, die bereid om geopenbaard te worden in de laatste tijd. ...

Mattheüs 27:62

De volgende dag, dat wil zeggen, na de dag van de voorbereiding, de hogepriesters en de Farizeeën verzamelden voor Pilatus

Mattheüs 17:20

Hij zei tot hen: "Vanwege uw klein geloof. Want voorwaar, Ik zeg u, als u geloof hebt als een mosterdzaad, zult gij tot deze berg zeggen: 'Verplaats van hier naar daar,' en het zal bewegen, en niets zal u onmogelijk zijn. "

Jeremia 44: 17-23

Maar we zullen alles wat we hebben beloofd te doen, maken offers aan de koningin van de hemel en drankofferen naar haar, zoals wij deden, zo wij als onze vaders, onze koningen en onze ambtenaren, in de steden van Juda en in de straten van Jeruzalem. Want dan hadden we een overvloed aan eten, en bloeide, en zag geen ramp. Maar aangezien we gebleven maken offers aan de koningin van de hemel en de uitstorting drankofferen tot haar, hebben we alles ontbrak en zijn door het zwaard en door den honger. "En de vrouwen zei:" Toen we offers aan de koningin van hemel en drankofferen aan haar, was het zonder onze mannen 'goedkeuring die we gemaakt gebak voor haar dragende haar imago en drankofferen aan haar? "Toen zei Jeremia tot al het volk, mannen en vrouwen, alle mensen die hem dit antwoord had gegeven: "Wat betreft het aanbod dat u aangeboden in de steden van Juda en in de straten van Jeruzalem, heeft u en uw vaderen, uw koningen en uw ambtenaren, en de mensen van het land, niet de Heere hen herinneren ? Heeft het niet in zijn geest te komen? ...

Lukas 23:56 ESV / 2

Toen keerden zij en specerijen en mirre gereed. Op de sabbat rustten zij naar het gebod.

Lucas 22: 17-20

En hij nam een ​​beker, en toen hij dankzij hij zei, had gegeven "Neem dit, en deelt hem onder ulieden. Want ik zeg u, dat van nu af aan zal ik niet drinken van de vrucht van de wijnstok totdat het koninkrijk van God komt. "En Hij nam brood, en als Hij gedankt had, brak Hij het en gaf het hun, zeggende:" dit is mijn lichaam, dat voor u gegeven wordt. Doe dit tot mijn gedachtenis. "En ook de beker, nadat zij gegeten hadden, zeggende: 'Deze beker, dat is voor u vergoten is het nieuwe verbond in mijn bloed.

Ezechiël 08:14

Toen bracht hij mij naar de ingang van de noordelijke poort van het huis van de Heer, en ziet, daar zaten vrouwen Tammuz 
Mattheüs 28: 1-6

Nu na de sabbat, tegen het aanbreken van de eerste dag van de week, Maria Magdalena en de andere Maria naar het graf te zien. En zie, er was een grote aardbeving, want een engel van de Heer daalde uit de hemel kwam toe, en wentelde de steen en ging erop zitten. Zijn uiterlijk was als een bliksem, en zijn kleding wit als sneeuw. En uit vrees van hem zijn de wachters en vielen als dood neer. Maar de engel zei tegen de vrouwen, "Wees niet bang, want ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. ...

Romeinen 14: 9

Want hiertoe is Christus gestorven en weer leefde, dat hij Heer zou kunnen zijn, zowel van de doden en de levenden.

Jesaja 53: 5

Maar hij werd verwond voor onze overtredingen; Hij werd om onze ongerechtigheden verbrijzeld; op hem was de straf die ons de vrede gebracht, en door Zijn striemen is ons genezing geworden.

Johannes 20: 1 ESV / 30

Nu op de eerste dag der week ging Maria Magdalena naar het graf kwam vroeg, terwijl het nog donker was, en zag dat de steen was weg van het graf genomen.

Handelingen 12: 4 ESV / 27

En toen hij hem had gegrepen, zette hij hem in de gevangenis, het leveren van hem over aan vier squads van soldaten om hem te bewaken, willende na het Pascha om hem uit naar de mensen te brengen.

1 Korintiërs 11: 23-26

Voor die ik kreeg van de Heer wat ik ook bij u afgeleverd, dat de Here Jezus in de nacht, toen hij werd verraden nam brood, en als Hij gedankt had, brak Hij het, en zei: "Dit is mijn lichaam, dat is voor u . Doe dit tot mijn gedachtenis. "Op dezelfde manier ook nam hij de beker, na het avondmaal, zeggende:" Deze beker is het nieuwe verbond in mijn bloed. Doe dit, zo dikwijls gij die drinkt, tot mijn gedachtenis. "Want zo dikwijls als gij dit brood eet en de beker drinkt, gij de dood des Heren verkondigen totdat Hij komt.

Marcus 16: 1

Toen de sabbat voorbij was, Maria Magdalena en Maria, de moeder van Jakobus, en Salome specerijen gekocht, opdat zij zou kunnen gaan en hem zalven.

Lukas 24: 1-3

Maar op de eerste dag van de week, in de vroege ochtend, gingen zij naar het graf, het nemen van de specerijen zij bereid hadden. En zij vonden den steen afgewenteld van het graf, maar toen ze in dat ze niet het lichaam van de Here Jezus te vinden.

Johannes 19:31 ESV / 12 nuttige stemmen

Want het was de dag van voorbereiding, en opdat de lichamen niet aan het kruis op de sabbat (voor die sabbat was een grote dag), de Joden vroegen Pilatus, dat hun benen zouden gebroken en zij weggenomen worden genomen blijven.

Johannes 3:16

"Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Johannes 20: 19-31

Op de avond van die dag, de eerste dag van de week, de deuren worden vergrendeld indien de discipelen waren uit vrees voor de Joden, kwam Jezus in hun midden staan ​​en zei tegen hen: "Vrede zij met u." Toen hij had gezegd dit, toonde hij hun zijn handen en zijn zijde. De discipelen dan werden verblijd toen zij de Heer zagen. Jezus zeide tot hen opnieuw, "Vrede zij met u. Zoals de Vader Mij gezonden heeft, zo zend ik u. "En als hij dit gezegd had, blies Hij op hen en zei tegen hen:" Ontvangt de Heilige Geest. Als u iemands zonden vergeeft, zijn ze vergeven; als je onthouden vergeving van alle, het is ingehouden. "...

Marcus 16: 2-6

En zeer vroeg op de eerste dag van de week, toen de zon was opgestaan, gingen zij naar het graf. En ze zeiden tegen elkaar: 'Wie zal wegrollen van de steen voor ons vanaf de ingang van het graf? "En te kijken, zagen ze dat de steen was teruggedraaid, het was erg groot. En het invoeren van het graf, zagen zij een jongeling, zittende ter rechter zijde, gekleed in een wit gewaad, en zij werden gealarmeerd. En Hij zeide tot hen: "Wees niet ongerust. U zoekt Jezus van Nazareth, die gekruisigd is. Hij is opgestaan; Hij is hier niet. Ziet de plaats, waar zij Hem gelegd.

Psalm 119: 160

De som van uw woord is de waarheid, en een ieder van uw rechtvaardige regels is tot in eeuwigheid.

1 Korintiërs 15:17

En als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos en je bent nog in uw zonden.

Johannes 4:24

God is geest, en wie Hem aanbidden, moeten aanbidden in geest en waarheid. "

Mattheüs 27: 46-50

En omtrent de negende ure riep Jezus met een grote stem, zeggende: "Eli, Eli, lema sabachtani?", Dat is: "Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten?" En sommige van de omstanders, het horen van het, zei: "Deze man roept Elia." En een van hen in een keer liep en nam een ​​spons, vulde het met zure wijn, stak ze op een riet en gaf hem te drinken. Maar de anderen zeiden: "Wacht, laat ons zien, of Elias komt, om Hem te verlossen." En Jezus riep wederom met een grote stem en gaf den geest.

Handelingen 14:15

"Mannen, waarom doe je deze dingen? Wij zijn ook mensen, zoals van de natuur met u, en wij brengen u goed nieuws, dat u zoudt van deze ijdele dingen naar een levende God, die de hemel en de aarde, en de zee en al wat daarin is.

Johannes 1: 1-20

In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. Hij was in het begin bij God. Alle dingen zijn door Hem en zonder hem is geen ding gemaakt, dat gemaakt is. In het Woord was leven en het leven was het licht der mensen. Het licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft het niet overwonnen het. ...

Handelingen 13:14

Maar ze ging uit Perge en kwamen te Antiochië in Pisidië. En op de sabbatdag gingen ze naar de synagoge en ging zitten.

Johannes 13:15 ESV / 6 nuttige stemmen

Want Ik heb u een voorbeeld gegeven, dat moet je ook gewoon doen zoals ik heb gedaan heb.

Johannes 11:35

Jezus weende.

Lukas 23:54

Het was de dag van de voorbereiding, en de sabbat begon.

Markus 16: 9

[[Nu, toen hij stond vroeg op de eerste dag van de week, verscheen Hij eerst aan Maria Magdalena, uit wie hij zeven duivelen uitgeworpen.

Marcus 16: 1-2

Toen de sabbat voorbij was, Maria Magdalena en Maria, de moeder van Jakobus, en Salome specerijen gekocht, opdat zij zou kunnen gaan en hem zalven. En zeer vroeg op de eerste dag van de week, toen de zon was opgestaan, gingen zij naar het graf.

Mark 15:42

En als het nu avond was gekomen, want het was de dag van de voorbereiding, dat wil zeggen, de dag voor de sabbat,

Mattheüs 15: 9

Tevergeefs eren zij Mij, omdat zij leringen leren, die geboden van mensen zijn. ''

Mattheüs 12:38

Dan een aantal van de schriftgeleerden en Farizeeën antwoordde hem, zeggende: "Meester, wij willen een teken van u zien."

Lukas 22:19

En Hij nam brood, en als Hij gedankt had, brak Hij het en gaf het hun, zeggende: "Dit is mijn lichaam, dat voor u gegeven wordt. Doe dit tot mijn gedachtenis. "

Marcus 14: 22-24

En als zij aten, nam Hij het brood, en na de zegen van het brak het en gaf het hun, en zei: "Neem; dit is mijn lichaam. "En hij nam een ​​beker, en als Hij gedankt had gaf hij het aan hen, en zij dronken allen uit denzelven. En Hij zeide tot hen: "Dit is mijn bloed van het verbond, dat voor velen vergoten wordt.

Mattheüs 27: 57-60

Toen het avond was, kwam een ​​rijk man van Arimathea, met name Jozef, die ook was een discipel van Jezus. Hij ging naar Pilatus en vroeg om het lichaam van Jezus. Toen beval Pilatus het aan hem gegeven worden. En Jozef nam het lichaam en wikkelde het in een schone linnen lijkwade en legde het in zijn nieuw graf, waarin hij in de rots had gesneden. En hij rolde een grote steen voor de ingang van het graf en ging weg.

Matteüs 26: 26-28

Nu als zij aten, nam Jezus het brood, en na de zegen van het brak het en gaf het aan de discipelen en zei: "Neem, eet; dit is mijn lichaam. "En hij nam een ​​beker, en als Hij gedankt had gaf hij het aan hen, zeggende:" Drink van het, u allen, want dit is mijn bloed van het verbond, dat voor velen vergoten tot vergeving van zonden.

Matteüs 5: 1-5

De scharen ziende, ging hij de berg op, en toen hij ging zitten, kwamen Zijn discipelen tot Hem. En het opende zijn mond en leerde hen, zeggende: "Zalig zijn de armen van geest, want hunner is het Koninkrijk der hemelen. "Zalig zijn die treuren, want zij zullen vertroost worden. "Zalig zijn de zachtmoedigen, want zij zullen het aardrijk beërven.

Handelingen 17: 2

En Paulus ging, zoals zijn gewoonte was, en op drie Sabbath dagen dat hij met hen uit de Schriften,

Lukas 23: 1-56

Dan is het hele gezelschap van hen stond op en bracht hem voor Pilatus. En zij begonnen Hem te beschuldigen, zeggende: "Wij vinden deze man misleidend onze natie en ons verbiedt om keizer schattingen te geven, zeggende, dat Hij Zelf Christus, een koning." En Pilatus vroeg hem: 'Bent u de koning van de Joden? "En hij zeide tot hem:" Gij hebt het gezegd. "Toen zei Pilatus tot de overpriesters en de scharen:" Ik vind geen schuld in deze mens. "Maar zij hielden aan, zeggende:" Hij beroert het volk, lerende door geheel Judea, hebbende van Galilea tot hier toe. "...

Mattheüs 28: 1

Nu na de sabbat, tegen het aanbreken van de eerste dag van de week, Maria Magdalena en de andere Maria naar het graf te zien.

1 Peter 1: 1-25

Peter, een apostel van Jezus Christus, aan degenen die ervoor kiezen ballingen van de dispersie in Pontus, Galatië, Cappadocië, Azië en Bithynië, naar de voorkennis van God de Vader, in de heiligmaking des Geestes, tot gehoorzaamheid aan Jezus Christus en voor het besprenkelen met zijn bloed: Genade en vrede zij u vermenigvuldigd. Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus! Volgens zijn grote barmhartigheid heeft hij veroorzaakt ons opnieuw geboren te worden tot een levende hoop, door de opstanding van Jezus Christus uit de doden, om een ​​erfenis die onvergankelijk, onbesmet, en vervagende, bewaard in de hemel voor u, die door Gods kracht worden bewaakt door het geloof voor een zaligheid, die bereid om geopenbaard te worden in de laatste tijd. ...

Mattheüs 27:62

De volgende dag, dat wil zeggen, na de dag van de voorbereiding, de hogepriesters en de Farizeeën verzamelden voor Pilatus

Mattheüs 17:20

Hij zei tot hen: "Vanwege uw klein geloof. Want voorwaar, Ik zeg u, als u geloof hebt als een mosterdzaad, zult gij tot deze berg zeggen: 'Verplaats van hier naar daar,' en het zal bewegen, en niets zal u onmogelijk zijn. "

Jeremia 44: 17-23

Maar we zullen alles wat we hebben beloofd te doen, maken offers aan de koningin van de hemel en drankofferen naar haar, zoals wij deden, zo wij als onze vaders, onze koningen en onze ambtenaren, in de steden van Juda en in de straten van Jeruzalem. Want dan hadden we een overvloed aan eten, en bloeide, en zag geen ramp. Maar aangezien we gebleven maken offers aan de koningin van de hemel en de uitstorting drankofferen tot haar, hebben we alles ontbrak en zijn door het zwaard en door den honger. "En de vrouwen zei:" Toen we offers aan de koningin van hemel en drankofferen aan haar, was het zonder onze mannen 'goedkeuring die we gemaakt gebak voor haar dragende haar imago en drankofferen aan haar? "Toen zei Jeremia tot al het volk, mannen en vrouwen, alle mensen die hem dit antwoord had gegeven: "Wat betreft het aanbod dat u aangeboden in de steden van Juda en in de straten van Jeruzalem, heeft u en uw vaderen, uw koningen en uw ambtenaren, en de mensen van het land, niet de Heere hen herinneren ? Heeft het niet in zijn geest te komen? ...

Lukas 23:56 ESV / 2

Toen keerden zij en specerijen en mirre gereed. Op de sabbat rustten zij naar het gebod.

Lucas 22: 17-20

En hij nam een ​​beker, en toen hij dankzij hij zei, had gegeven "Neem dit, en deelt hem onder ulieden. Want ik zeg u, dat van nu af aan zal ik niet drinken van de vrucht van de wijnstok totdat het koninkrijk van God komt. "En Hij nam brood, en als Hij gedankt had, brak Hij het en gaf het hun, zeggende:" dit is mijn lichaam, dat voor u gegeven wordt. Doe dit tot mijn gedachtenis. "En ook de beker, nadat zij gegeten hadden, zeggende: 'Deze beker, dat is voor u vergoten is het nieuwe verbond in mijn bloed.

Ezechiël 08:14

Toen bracht hij mij naar de ingang van de noordelijke poort van het huis van d

No comments:

Post a Comment

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks